Hvad søger du?

Ansættelsesformer

Der findes en række ansættelsesformer, som er med til at understøtte et fleksibelt og rummeligt arbejdsmarked i Danmark for ny medarbejder

Almindelig ansættelse

I Ishøj Kommune benytter vi en lang række ansættelsesformer. Den mest almindelige er  en almindelig fastansættelse.  

En almindelig ansættelse er en ansættelse, hvor medarbejderen er ansat til at varetage en forudbestemt jobfunktion på ubestemt tid.

Medarbejderen bliver oprettet af Løn og ansat af Leder.

Tidsbegrænset ansættelse

Ishøj Kommune ansætter sommetider medarbejdere, hvor ansættelsen ikke er på ubegrænset tid. En sådan "tidsbegrænset ansættelse" er en ansættelse, hvor

  1. Medarbejderens ansættelse ophører på et på forhånd aftalt tidspunkt (tidsbegrænset ansættelse med slutdato), eller
  2. En bestemt opgave er udført/udføres (opgavebestemt ansættelse) eller 
  3. En begivenhed indtræffer (begivenhedsbestemt ansættelse).

Vikarer er tidsbegrænsede og oprettes af Løn. De ansættes af Leder og har en fast slutdato. 

Barselsvikarer: Barselsvikariater er begivenhedsansatte i en navngiven medarbejders barselsperiode. Slutdatoen kendes ikke på ansættelsestidspunktet. Vikariatet slutter, når den barslende afslutter sin barsel / vender tilbage.

Spørgsmål vedrørende ovenstående ansættelsesformer kan stilles til lønteamet, som kan kontaktes af driftsstedets leder.

Spørgsmål vedr. særlige forhold omkring barsel og sygemeldte medarbejdere rettes til HR.  

Særligt vedrørende forlængelse af tidsbegrænsede ansættelser:

Tidsbegrænsede ansættelser kan KUN forlænges, hvis det er begrundet i såkaldt objektive forhold, som f.eks. barsel, sygdom eller orlov. Der er således faktisk ikke en maksimums- eller minimumsgrænse for, hvor mange gange en arbejdsgiver kan forlænge en tidsbegrænset ansættelse. Flere tidsbegrænsede ansættelser vil dog kunne vurderes som værende en omgåelse af funktionærlovens opsigelsesregler, hvorfor det er vigtigt, at lederen er opmærksom på, at han/hun skal kunne dokumentere, at en forlængelse er objektivt (eller sagligt) begrundet i arbejdspladsens forhold. Det kunne f.eks. være fordi, der på arbejdspladsen konkret opstår en langvarig sygemelding, som ikke har forbindelse til et ophørende tidsbegrænset ansættelsesforhold - det kunne f.eks. være en udløbet barselsvikaransættelse. Her behøver arbejdspladsen ikke at ophøre ansættelsesforholdet, men kan forlænge ansættelsen i et nyt tidsbegrænset ansættelsesforhold (her en "begivenhedsbestemt ansættelse").

NB! En tommelfingerregel tilsiger, at et afbrudt ansættelsesforhold af ca. 1-2 uges varighed bevirker at en nyt ansættelse i tidsbegrænset ansættelse ikke betragtes som en forlængelse.

Den gamle regel om, at forlængelse af en aftale kan ske tre gange, er IKKE gældende længere.

Uddannelsesforløb

Ishøj Kommune ansætter bl.a. medarbejdere under ordninger, som er en del af deres uddannelsesforløb.

  • SOSU-elever eller voksenelever (på skole i 2-3 perioder og i praktik i 2 perioder) oprettes af Løn - ansættes af Stine Bøllingtoft Larsen og har en fast slutdato.
  • PAU-elever, elev eller voksenelev (over 25 år) oprettes af Løn - ansættes af Helle Kirud og har en fast slutdato.
  • HK-elever oprettes af: Løn - ansættes af HR og har en fast slutdato.

Spørgsmål vedrørende ovenstående ansættelsesformer kan stilles til lønteamet, som kan kontaktes af driftsstedets leder.

Ekstraordinære ansættelser

Ishøj Kommune ansætter bl.a. medarbejdere under ordninger, som er rettet mod ledige  og personer med nedsat arbejdsevne. Nogle ordninger er faste, mens andre er tidsbegrænsede initiativer, som ofte er som politiske tiltag.  Nedenfor finder du en liste over nogle af de ordninger, som findes:

  • Job med løntilskud - oprettes af Løn - ansættes af Leder og har en fast slutdato.
  • Virksomhedspraktik - oprettes af Løn - ansættes af Leder og har en fast slutdato. (Kun hvis praktikanten skal have IT-adgang)
  • Skånejob (handicappede på invalidepension) - oprettes af Løn - ansættes af Leder i samarbejde med HR og har ingen fast slutdato.
  • Fleksjob - oprettes af Løn - ansættes af leder og har ingen fast slutdato.
  • Seniorjob - oprettes af Løn - ansættes af HR og har en fast slutdato.
  • Jobrotation - oprettes af Løn - ansættes af Leder/HR og har en fast slutdato.
  • Snusepraktik (kommunen kontaktes af jobcenter med henblik på at få et ungt menneske i 3 mdrs. ‘snusepraktik’. Eksempelvis Vejleåparken, hvor unge 15-18 år i problemer kan komme i praktik) - oprettes af Løn - ansættes af Leder og har en fast slutdato.
  • Studerende (ansættelse af studerende sker decentralt, dog styres ansættelsen af pædagogstuderende af Tommy Johansen fra CDS) - oprettes af Løn - ansættes af Leder og har ingen fast slutdato.

Spørgsmål vedrørende løntilskudsansættelser kan stilles til lønteamet, som kan kontaktes af driftsstedets leder.

Senest opdateret 20. januar 2020