Hvad søger du?

Virksomhedspraktikant eller Løntilskudsmedarbejder?

Ønsker Du en Virksomhedspraktikant eller en Løntilskudsmedarbejder ansat, er der nogle ting Du skal vide. F.eks. hvordan Du får fat i Jobcenteret. Denne og anden information får du hjælp til her.

Ønsker et driftssted eller en institution en borger ansat i virksomhedspraktik eller løntilskud, kontakter lederen Jobcenteret i Vallensbæk på Tlf.: 47 97 44 44 eller på Mail: jc@vallensbaek.dk

Har driftsstedet en kandidat til stillingen, kontaktes jobcentret i kandidatens bopælskommune.

Lønteamet bliver først involveret når der er tale om en ansættelse.

Blanketter

Blanketter

  • Blanketterne findes i Blanketsystemet med navnene:
    • AB201 for løntilskud
    • AB131 for virksomhedspraktik
  • Alle blanketter skal sendes i underskrevet stand til jobcenteret.
  •  Jobcenteret sender godkendelse / bevilling til driftsstedet og en kopi af bevillingen til Lønteamet
  • NB! Personer må ikke starte, før bevillingen er modtaget. Årsagen til dette er, at den pågældende medarbejder først er forsikringsdækket, når bevillingen er modtaget.

Løntilskud

Ansættelse i offentligt Løntilskud kan for forsikrede ledige max. vare 4 mdr. hos samme arbejdsgiver. For kontanthjælpsmodtagere er den max. periode på 6 mdr. Der kan for visse andre målgrupper (fx førtidspensionister, revalidender m.fl.) aftales længere forløb.

Virksomhedspraktik

Praktikperioden, for dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, kan vare op til 4 uger. For kontanthjælpsmodtagere samt sygedagpengemodtagere og revalidender, der ikke har erhvervserfaring, har langvarig ledighed eller i øvrigt har vanskeligt ved at opnå beskæftigelse med løntilskud, kan perioden vare op til 13 uger med mulighed for yderligere forlængelse.

Hvis den ansatte stopper før tid

Stopper en medarbejder, som er ansat i Virksomhedspraktik eller Løntilskud, før udløbet af ansættelsesperioden, meddeles det med straks til Lønteamet på et fratrædelsesskema via Email: 7300@ishoj.dk og til jobcentret pr. telefon eller mail (se oplysningerne ovenfor).

Flytning til anden kommune

Husk, at give løntilskudsansatte besked om, hvad konsekvensen af flytning over kommunegrænsen betyder:

  • Det betyder nemlig at bevillingen stopper omgående, og at vi fra flytningstidspunktet ikke kan få udbetalt refusion.
  • Der skal søge en ny bevilling i den kommune personen flytter til.
  • Forudsætningen for en given bevilling er, at medarbejderen bor i samme kommune i hele ansættelsesforløbet
  • Hvis Løntilskudspersonen under ansættelsesforløbet, flytter bopæl over kommunegrænsen, skal de omgående give besked til driftsstedet, som derefter straks skal give besked til Lønteamet

Refusion

Refusion vedr. løntilskudspersoner opkræves af Lønteamet på rådhuset.

Løntilskud håndteres desuden centralt på en særskilt konto til formålet, for hele kommunen og belaster dermed ikke driftsstedernes lønkonti.

Pension

En Løntilskudsmedarbejder KAN have krav på pension, ud fra en given overenskomst. Du skal tage kontakt til Lønteamet herom.

Senest opdateret 11. august 2016