LØNREFUSIONER
Eksempler på lønrefusioner, som tilgår kommunen er:
INDBERETNINGER TIL ANDRE MYNDIGHEDER - HERUNDER SKAT OG DANMARKS STATISTIK
Indberetninger til SKAT samt indberetninger af statistik foregår normalt fra centralt hold (dvs. typisk via kommunens centrale indberetninger fra Økonomi og Økonomi-Løn). Evt. udbygning af afsnittet med relevant stof bliver løbende indarbejdet, samtidig med udbygningen vedr. lønrefusioner.
Når medarbejderen er syg eller er på barsel udløses der refusion. Ligeledes modtager driftsstedet eller kommunen desuden refusioner for medarbejdere i Fleksjob eller Løntilskud, i fht. den gældende lovgivning.
I fht. indberetning af statistiske oplysninger om løn, fravær mv., er de gældende systemer sat op til automatisk at aflevere de obligatoriske data direkte til pågældende myndighed. I fht. til indbetaling af indeholdte skatter for ansatte i Ishøj Kommune, foregår dette i en fast månedlig kadence - afhængig af ansættelsesform. Lønteamet har ansvaret for opgavens udførelse.
Refusion: Når sygdom og barsel er indberettet korrekt i KMD Opus Rollebaseret Indgang, udløser det dagpengesøgning i Virk.dk
Indberetninger til SKAT og andre myndigheder: I det væsentlige varetager Lønteamet og andre centrale endheder indberetningen til myndigheder. Det forekommer dog, at indberetning fra (ex. skoler) til Danmarks Statistik foretages direkte af de decentrale enheder.
Husk, det er en helt afgørende forudsætning for modtagelse af refusion, at der f.eks. indberettes korrekt sygefravær inde på Opus Rollebaseret Indgang. Gør man ikke det, vil der altid være en stor risiko for, at retten til refusion fortabes, dvs. mistes.
Indberetning af oplysninger til SKAT og andre myndigheder kan være forbundet med sanktioner, dersom indberetning (og evt. indbetaling) ikke foregår efter de fastlagte tidsfrister. Som et markant eksempel er indbetaling af indeholdte skatter for ansatte i Ishøj Kommune forbundet med meget omkostningstunge renter/gebyrer, hvis de fastsatte frister for indbetalingen ikke overholdes.
Det er ikke alle felter i beregningsskemaet, som skal bruges. Når vandrejournalen modtages tastes den ultralydfastsat terminsdato ind i feltet "forventet fødsel". Datoer skal altid skrives 01-11-2019 for at skemaet virker og ikke 01.11.2019. Herefter vil skemaet fortælle hvornår medarbejderen kan gå fra. Datoen kan ses ved "8 uger før".
Når medarbejderen har født tastes fødselsdatoen i feltet "faktisk fødsel". Ugerne med løn tastes ved feltet/felterne "1. lønperiode" og evt. "2. lønperiode". Ugerne uden løn men på dagpenge tastes i feltet "Fuldtidsorlov uden løn". Når faktisk fødsel, uger med løn og uden løn er tastet, ses datoerne på hvornår medarbejderen er på barsel med løn, uden løn og hvornår barslen slutter. Forlænget orlov og ferie kan også tastes.
Senest opdateret 9. oktober 2019