Hvad søger du?

Kontrol (2 af 3)

Kontroller hjælper til at sikre et ensartet niveau i lønprocessen i kommunen, sikrer korrekt dataregistrering og dermed lønudbetaling, samt mindske mængden af fejl.

Lønudbetaling & Feriepenge

  • Kommunen har fastlagt et udbetalingsmaks. for udbetalinger i lønsystemet på 75.000 kr.
  • Den decentrale leder er ansvarlig for sit lønbudget, herunder at det er de korrekte medarbejdere, som aflønnes på det pågældende driftssted. I forbindelse med kommunens årlige egne stikprøvevise eftersyn af de enkelte driftssteder, vil det være et punkt at kontrollere, at de medarbejdere som pt. aflønnes på driftsstedets lønkonti, faktisk er ansat på det pågældende driftssted. Kontrollen udføres af en økonomimedarbejder.

Afstemning

  • Fejlkonto. Afstemmes hver måned
  • Afstemning af A-skat/AM bidrag. Afstemmes hver måned.
  • Lønafstemning: KMD til Finans og videre til oplysninger fra SKAT. Denne skal fortages pr. 31/12.
  • Øvrige konti som løn forestår afstemningen af, skal oplyses samt hyppigheden af, hvor tit der foretages afstemning af de pågældende konti.

Dokumentationen for ovenstående afstemninger kan arkiveres i papirformat eller elektronisk. Kontrollen vil blive udført af en afstemningsspecialist i lønteamet.

Fratrædelse

  • Der vil centralt 2 gange årligt blive lavet en kontrol af 5% af de fratrådte månedslønnede medarbejdere og 3 stk. fratrådte timelønnede medarbejdere (pr. halvår). Kontrollen skal dokumenteres i forhold til hvem som er gennemgået, hvad resultatet er, hvis der er fejl hvad er der gjort ved fejlen, samt hvem har lavet kontrollen og hvornår kontrollen er udført. Kontrollen skal udføres jf. særskilt tjekskema. Dokumentationen kan arkiveres i papirformat eller elektronisk. Kontrollen udføres af en lønkonsulen.

Senest opdateret 9. august 2016