Hvad søger du?

12. Nyheder på lønområdet

Her får Du løbende adgang til de nyheder, der har særlig betydning for Dig, der arbejder med løn. Både centralt i f.eks. stabscentrene og decentralt i institutioner mv.

Her vil du fremover løbende få adgang til nyheder på lønområdet, som er af særlig betydning for dig, der arbejder meget med lønrelaterede opgaver i dagligdagen. Det vil f.eks. sige nye arbejdsgange og værktøjer i fht. ansættelse, lønindplacering, sygedagpenge og meget andet. Samtidig har du mulighed for i dialogen at stille os spørgsmål, som vi fra Lønteamet kan hjælpe dig - og dermed måske også mange andre - med at løse.

Hvordan indberetter jeg Ferie på en medarbejder, der er sygemeldt med Nedsat Tjeneste?

Når en medarbejder er syg med Nedsat tjeneste (NS), og holder Ferie, mens en Dagpengerefusionssag kører, så skal 2 ting sikres for at Dagpengerefusionssagen fortsætter, og dermed udløser den berettigede refusion.

1) Ferien skal godkendes hos sagsbehandleren i Jobcentret i bopælskommunen, på samme vis som når en medarbejder holder ferie under sygdom.

2) Registreringen af ferien skal ske på denne måde: Nedsat Tjeneste (NS) stoppes dagen før ferien starter. Derefter indberettes ”Ferie godkendt under sygdom” eller ”6. ferieuge godkendt under sygdom” for de aftalte dage. Dagen efter at ferien er slut, skal der igen indberettes Nedsat Tjeneste (NS).

Eksempel: Medarbejderen er syg med nedsat tjeneste fra 01.10.2016. til 15.11.2016.

Han har fået godkendt af sin sagsbehandler i Jobcentret, at afholde ferie fra 17.10.2016 til den 21.10.2016.

Indberetning sker således: 

01.10.2016 til 16.10.2016 - "Nedsat Tjeneste"

17.10.2016 til 21.10.2016 - "Ferie godkendt under sygdom" eller "6. ferieuge godkendt under sygdom"

22.10.2016 til 15.11.2016 – "Nedsat Tjeneste"

Bemærk: Du kan risikere, at fraværsmodulet starter forfra med  arbejdsgiverperioden på 30 dage efter ferien, og hvorefter I vil miste derved dagpengerefusioner.

OBS: Dette gælder ikke KMD  Opus vagtplan brugere. I skal stoppe nedsat tjeneste og bruge fraværskode ferie eller 6. ferieuge i den periode, som medarbejderen har ferie og husk at taste nedsat tjeneste efter ferie.

Hvis du mener, at du har indberettet noget forkert i den forbindelse, så send os en mail, så kigger vi på det.

Hilsen Lønteamet

Forklaring på udbetaling af særlig feriegodtgørelse pr. 30. april 2020

Udbetaling af særlig feriegodtgørelse pr. 30. april 2020

I forbindelse med udbetalingen af lønnen ultimo april 2020 (april-lønnen for de bagudlønnede og maj-lønnen for de forudlønnede), skal Lønteamet henlede opmærksomheden på, at der vedr. særlig feriegodtgørelse er foretaget ændringer ift. tidligere praksis. Dette kan nu aflæses på de lønsedler, der er udsendt til alle medarbejderes digitale postkasser (dvs. e-Boks.dk eller på Borger.dk).

Baggrunden for ændringerne er følgende:

Særlig feriegodtgørelse består af 1%, som er aftalt i Ferieloven, og fx 0,95% som er aftalt i overenskomsterne.
Alt udover den nævnte 1% i Ferieloven kan afvige fra overenskomst til overenskomst. Men i de fleste overenskomster er det dog 0,95%. Men den nye Ferielov kan man nu for første gang direkte på sin lønseddel aflæse, at særlig feriegodtgørelse rent faktisk består af to forskellige procenter.

På lønsedlen for april 2020 vil de to beløb stå som to linjer, når de udbetales.

Den 1% fra Ferieloven har på lønsedlen teksten Udbetalt særlig feriegodt (underforstået ”Udbetaling af særlig feriegodtgørelse”).

Alt over 1% vil have teksten Udb. Forh.fe.till. Ka/År-1 (underforstået ”Udbetaling af Forhøjet ferietillæg for kalender år minus 1”).
 

Indefrysningsperioden

I år 2020 vil alle få lidt mindre udbetalt end man plejer, pga. overgangen til den nye ferielov og indefrysningsperioden.

Den 1% vil i år kun være beregnet for perioden 1. januar 2019 – 31. august 2019 (dvs. 8 måneder). Herefter starter indefrysningsperioden. Og de sidste 4 mdrs. beregning, 1. september 2019- 31. december 2019 vil blive indefrosset som 12,5%.

Beregning af beløbene

Ændringen betyder derfor, at man i år skal kigge på to lønsedler, hvis man vil kontrollere, om man får det korrekte udbetalt pr. 30. april 2020.

For at finde beregningsgrundlaget til ”Udbetalt særlig feriegodt” (1%) skal man se på sin lønseddel for august 2019, og finde linjen med teksten ”Ferietillæg (Periodens årets pr. kalenderår)”, og tage 1% af det beløb. Det er beløbet på lønsedlen med teksten: Udbetalt særlig feriegodt.

 

For at finde beregningsgrundlaget til ”Udb. Forh.fe.till. Ka/År-1” man se på sin lønseddel for december 2019, og her finde linjen, som hedder Ferietillæg (årsgrundlag pr. kalenderår), og tage fx 0,95% af det beløb.
Det er beløbet på lønsedlen: Udb. Forh.fe.till. Ka/År-1.

Fremtidig udbetaling af særlig feriegodtgørelse gældende fra år 2021

Jf. den nye Ferielov skal 1% særlig feriegodtgørelse fra 2021 udbetales to gange om året:

  • Den 31. maj for perioden fra 01. september – 31. maj, og
  • Den 31. august for perioden fra 1. juni -  31. august

Mens alt over 1% stadig følger de ”gamle” regler og udbetales en gang om året, således:

  • Den 30. april for perioden 1. januar – 31. december.

Senest opdateret 10. maj 2022