Hvad søger du?

Hvad er et godt ungeliv i Ishøj?

Ishøj Ungdomsskole er et af kommunens mange fritidstilbud. Arkivfoto.

Undersøgelse af de unges fritidsvaner skal blandt andet give svar på, hvad de 13-17-årige har af drømme og ønsker til deres fritidsliv

Fra i dag gennemfører Dagtilbud og Skoler, Kultur & Fritid og Tryghed og Kriminalitetsforebyggelse en spørgeskemaundersøgelse blandt de unge 13-17-årige. Målet er at finde ud af, hvad et godt ungeliv er set med Ishøj-unges øjne. 

”Spørgeskemaundersøgelsen er en del af en større ungeundersøgelse, hvor vi ser på de unges fritidsvaner og ønsker til de kommunale fritidstilbud. Den skal gøre os klogere på, om der er sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel, når det gælder kommunens fritidstilbud,” siger velfærds- og undervisningsdirektør, Lisbet Lentz. 

Ungeundersøgelsen skal give svar på, hvordan de unge bruger deres tid efter skole, hvad de unge kunne tænke sig som supplement til deres skolegang, og de unges ønsker og drømme om et godt ungdoms- og fritidsliv.

Det er byrådet, der har besluttet at lave undersøgelsen. Resultaterne vil blive brugt til en samlet vurdering af, om noget skal ændres i de fritidstilbud, vi som kommune udbyder i dag. 

Reform påvirker fritidsliv

Der er to årsager til, at undersøgelsen kommer netop nu, fortæller velfærds- og undervisningsdirektøren. Den ene er de ændringer, som folkeskolereformen har ført med sig, der påvirker de unges fritidsliv - blandt andet en længere skoledag, en mere åben skole og mere fokus på bevægelse. 

En anden årsag er, at klubben Den flyvende kuffert er lukket og projekt Lethal ikke kunne gennemføres. Derfor er det et oplagt tidspunkt at stoppe op og se på, hvad de unges har af behov i deres fritid.

Unge med på råd 

Udover spørgeskemaundersøgelsen graver ungeundersøgelsen også ned i den nyeste viden og forskning om ungdomsliv, fritidsliv og ungdomskultur. Den kigger også på, hvad andre kommuner har gjort for at matche udbud og efterspørgsel på de kommunale fritidstilbud. 

En del af undersøgelsen bliver derfor en studietur for både projektets styregruppe, politikerne og repræsentanter fra Ishøj Ungeråd og Det Fælles Elevråd, hvor de skal på besøg hos andre kommuner, der har nogle anderledes fritidstilbud til unge. Der bliver desuden en fokusgruppe eller workshop med de unge, hvor de blandt andet skal dykke ned i resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen.

Hvis du har spørgsmål til artiklen, kan du kontakte:

Senest opdateret 27. oktober 2021

1156

af dine kolleger er allerede tilmeldt vores interne nyhedsbrev

Tilmeld dig Ishøj indefra nu