Ishøjblomsten består af seks gule blade.
Vores konst. kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen lovede i sin nytårshilsen, at vi ville få Ishøjblomsten at se, hvis det foreløbige resultat faldt i god jord hos politikerne. Og det gjorde det. Så her er den.
Farverne illustrerer hvilke fagudvalg, der har ansvaret for de enkelte indsatsområder.
Zoom ind/klik på billedet for at se blomsten i en større udgave.
Hvis du endnu ikke har hørt, hvad blomsterriget har at gøre med vores politikker og projekter i kommunen, så er her en forklaring.
Arbejdet med Ishøjblomsten bygger på et politisk ønske om øget overblik og styring med udviklingsprojekter på tværs af hele organisationen. Konst. kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen sagde om Ishøjblomsten i sin nytårshilsen:
”Vi er en meget decentralt tænkende organisation. Det er en af vores store styrker, og det skal vi værne om. Det betyder også, at der er meget kort fra tanke til handling, og at innovation har gode betingelser. Man kan lidt flot sige, at de 1000 blomster kan blomstre. Men det betyder ikke, at de 1000 blomster skal blomstre i 1000 retninger. Der skal være en sammenhæng mellem den retning, som vores politikere udstikker, og det vi rent faktisk gør.”
Ishøj Kommune har lige nu 22 forskellige politikker, der dækker alt fra seniorområdet, natur- og friluftsområdet til ernæringsprincipper for børn og unge i dagtilbud og folkeskoler. Politikerne ønsker at indsnævre de nuværende 22 politikker til 6-8 hovedpolitikker og derfra skabe overblik og sammenhæng fra politikker til projekter.
Ishøjblomsten giver et overblik over de politiske områder, som er i fokus, og hvad vi aktuelt arbejder med inden for og på tværs af de forskellige hovedområder. På den måde kan Ishøjblomsten fx være med til at forebygge, at flere centre arbejder med det samme projekt uafhængigt af hinanden og fremme en bedre koordinering af projekterne.
I foråret 2017 skal politikkerne arbejde videre med Ishøjblomsten. De skal finde 6-8 hovedpolitikker, lave et målhierarki for politikker til projekter og eventuelt formulere nye politiske målsætninger i de enkelte fagudvalg.
Senest opdateret 27. oktober 2021