Der var færre stemmer at tælle end i 2013. Her er det fintællingen onsdag den 22. november.
Kommunalvalget i 2013 var et rekordvalg i forhold til valgdeltagelsen i hele landet. I Ishøj steg stemmeprocenten med 6,9 procentpoint i forhold til valget i 2009. Ved tirsdagens valg gik det ikke helt så godt. Stemmeprocenten endte på 59,6. Det gør Ishøj til den kommune, hvor den laveste andel af de stemmeberettigede valgte at sætte krydset.
Ishøj lå også lavt i 2013, selvom stemmeprocenten fik et ordentligt nyk opad. Det gjorde den bare også i mange andre kommuner.
Ved dette års valg endte fem kommuner med en stemmeprocent på under 65. Det var Ishøj, Brøndby, København, Rødovre og Glostrup.
17.447 kunne stemme i Ishøj til kommunalvalget, men 7042 af dem valgte at blive hjemme i sofaen. Ifølge valgforskerne skyldes det, at Ishøj, sammenlignet med andre kommuner, har flere borgere fra de samfundsgrupper, som traditionelt er svære at få til at stemme. Det er nydanskere, kontanthjælpsmodtagere, folk uden uddannelse og unge.
Til gengæld kan vi glæde os over, at Ishøj har en langt større andel af ikke-vestlige indvandrere, der stemmer, end i resten af landet. Stemmeprocenten for de ikke-vestlige indvandrere landede på 58,9 procent i 2013 – i landet som helhed var den blot 42,5.
Tallene er fra KORAs analyse af kommunalvalget i 2013: Hvem stemte og hvem blev hjemme?, hvor du kan se, hvordan de forskellige befolkningsgrupper stemte i Ishøj ved det forrige valg.
Senest opdateret 27. oktober 2021